Egy probléma megoldásához sok út vezet, de nem minden út járható mindenkinek.
Viszont minél több utat ismerünk, annál könnyebben találjuk meg a számunkra járhatót.

Az első Márti vagyok a pippadu csapatból. Három (nagy) gyermek anyukájaként, immár nagymamaként és közös projektünk lelkes munkatársaként annyit tudok mondani napjaink fiatal anyukáinak és apukáinak, hogy le a kalappal előttetek! Nem is tudom, hogy boldogultok azzal a hihetetlen mennyiségű információval, amivel nap mint nap találkoztok!

Ami épp eszembe jut: kisunokám megérett egy új autósülésre.
Édesanyja bújja a netet, meghallgatja az ismerőseit, személyes tanácsokat kap több eladótól, telnek a napok, de autósülés még a láthatáron sincs.
Szóval eszméletlenül nehéz lehet eligazodni manapság, legyen az bármilyen téma. És az egészség a legfontosabb. Ezért gondoltunk arra, hogy egy sokoldalú, tapasztalt és meleg szívű doktornénit felkérünk, hogy ossza meg velünk, ezáltal veletek is a tapasztalatait. Hogy milyen témában teszi ezt, rajtatok is múlik.

Bízom benne, hogy induló rovatunk sokatoknak segít a számotokra jó út megtalálásában (amiről hamarosan olvashattok is), abban pedig még inkább, hogy a kisunokám hamarosan egy új, szuperbiztonságos, minden szempontból tökéletes autósülésben feszít majd.

Fogadjátok szeretettel rovatvezetőnket, Erika doktornénit, a pippadu ajánlásával!

 ______________________________________________

Kedves Olvasó!

Nevem Czékusné Dr. Csonka Erika Gabriella. 32 évvel ezelőtt gyermekgyógyászként kezdtem, és 27 éve családorvosként dolgozom Üllésen. Gyermekeim: Csilla 33, Tamás 31, Noémi 21 évesek, unokám, Iván hamarosan 3 éves lesz, férjem nyugdíjas. Családom a legnagyobb kincsem, csodálatosak! 

A gyógyításban igyekszem mindent megragadni, amit csak tudok: a segítő beszélgetéstől a gyógyszerekig a beteg döntheti el, mitől gyógyul meg. Az ő teste, ő ismeri a legjobban, én csak javaslok (egy-két kivétel akad, de mindig megbánom). Hiszem, hogy gondolataink, szavaink és cselekedeteink teremtik az életünket, így a betegségünket is. Ha ezen változtatunk, minden változik.
Ebben a rovatban nemcsak a test működéséről, hanem az egészséges gondolkodásról is szeretnék gyakorlatban hasznosítható információkat adni. Leginkább az Édesanyákhoz szólok, hiszem, hogy ők tudnak a legtöbbet tenni a család egészségéért. Az Édesanyák, akik egy gyorsan változó világban, gyorsan változó csemetéiknek szeretnék a legjobbat megadni, és néha túl magasra teszik a mércét. Nem kell mindig, mindent tudni, az anya is ember. Donald W. Winnicott fogalma az „elég-jó anya” (good-enough mother). Szerinte, ha az anya önmagára, saját megérzéseire hallgat, egészen biztosan jó anya.
Egy probléma megoldásához sok út vezet, de nem minden út járható mindenkinek. Viszont minél több utat ismerünk, annál könnyebben találjuk meg a számunkra járhatót.

Első cikkem címe: Anya és Apa születik - hamarosan érkezik.

Erika doktornéni 

2021 január 10 — Márti :)