Karácsony közeledtével mindannyiunkat magával ragad az ünnep varázsa és meghittsége, de talán még különlegesebb ez az időszak azoknak az édesanyáknak, akik éppen kisbabájukat hordják a szívük alatt vagy már megérkezett a kisbabájuk, aki beragyogja a napjaikat. Ha idén karácsonykor te is szeretnél megajándékozni egy kismamát, akkor ez a cikkünk neked szól!

Mindenképpen mentsd el a könyvjelzőid közé, hogy az ünnep közeledtével visszatérhess és megtaláld a tökéletes ajándékot az édesanyák számára. Ha pedig szeretnél időben felkészülni az ünnepekre, és nem az utolsó pillanatra hagyni az ajándékok kiválasztását és beszerzését, akkor itt jó helyen jársz!

Segítségül csokorba gyűjtöttük a kismamáknak szóló szívet melengető ajándékokat, hogy megtalálhasd a legszebb meglepetéseket, melyeket betehetsz a fa alá!

Miért fontos a gondosan kiválasztott ajándék a kismamáknak?

Karácsonyi ajándék ötleteinkkel, melyeket kismamáknak gyűjtöttünk össze, mind-mind kifejezésre juttathatod a törődésed és támogatásod ebben a csodálatos és izgalmakkal teli életszakaszban.

Az ünnepi időszak az édesanyák számára nagyon különleges, hiszen az év utolsó heteiben kicsit lelassul körülöttünk az élet, minden elcsendesedik, több figyelem jut egymásra és ilyenkor könnyebb osztozni a babavárás vagy a babázás örömeiben és izgalmaiban, meg lehet élni a baba érkezésével járó lelki folyamatokat is.

Ezért, ha kismamáknak szánt ajándékot keresünk, érdemes olyat választani, ami ezekben a lelassuló hetekben elősegíti a pihenést, segíti őt a mentális felkészülésben és az önfejlesztésben, vagy akárcsak a kényelmét szolgálja a hétköznapokon.

Pippadu TIPP: Puhatolózz a kismamánál, hogy minek örülne igazán, mi az, amire kifejezetten vágyik vagy szüksége van! Elsősorban neki vegyél ajándékot és ne a születendő babának, leszámítva azt az esetet, ha ez a várandós anyuka kifejezett kívánsága.

Praktikus ajándékok a kismamák mindennapjaihoz

Kényelmes ruházat mindenekelőtt

Ha a kismamákat megkérdeznénk, hogy milyen ruhákat preferálnak a várandósságuk alatt vagy a szülést követő hónapokban, biztosak vagyunk benne, hogy az egyik legfontosabb szempontjuk a kényelem lenne. A várandósság előrehaladtával ráadásul egyre nehezebb kényelmes ruhadarabokat találni. A babavárás, a kórházi napok és a gyermekágyas időszak elengedhetetlen kellékei a puha köntösök és pizsamák, melyekben elfér a pocak, nem szorítanak és akár a szoptatás alatt is hasznát veszi majd az édesanya, mert elől gombolható vagy cipzározható.

Az ünnepek alatt és az azt követő hónapokban is meglehetősen hűvös az időjárás, és mi lehet kellemesebb viselet egy melengető anya pulóvernél, ami kifejezetten anyukáknak készült, egyszerre stílusos és nagyon kényelmes!

Ha pedig egy kényelmes és divatos kiegészítőben gondolkodsz, akkor egy turbánka is biztosan óriási örömet okoz majd a kismamának. A lazább szetteket kedvelő anyucik pedig imádni fogják az amerikai stílusú beanie sapkát, ami csősállal is kombinálható, és stílusos megjelenést biztosít.

Ráadásul a Pippadu pulcsik és kiegészítők baba méretben is elérhetőek. Ezekkel az összeöltözős szettekkel pedig biztosan robban az a bizonyos cukiságbomba!

Pippadu kedvenc


Anya pulóver


Pihe-puha viselet a Pippadu egyedi tervezése alapján, ami remekül kombinálható és feldobja a kismama ruhatárát.


Hasznos kiegészítők a mindennapok kényelméért

A praktikus ajándékoknak nincsen párja! Minden olyan hasznos kiegészítő, ami könnyebbé teszi a hétköznapokat a baba megszületése után, tökéletes ajándéknak minősül. Igazi főnyeremény a pelenkázó táska, amibe minden elfér, de semmit nem nyel, mert praktikusan rendszerezhető. Sokan, sokáig keresik, mire rátalálnak a tökéletes darabra! Előzd meg a hosszas kutakodást és lepd meg a kismamát ezzel az „anyukák kedvence” pelenkázó táskával.

Ugyanilyen hasznos a babakocsi táska is, ami minden babakocsis kiruccanás nélkülözhetetlen kelléke. Ha már kiruccanás, biztosan nem indul útnak egyetlen édesanya sem hordozható pelenkázólap nélkül. Ez az ajándék egész biztosan évekig áll majd anya és baba szolgálatában. Ha pedig valami különleges, de tényleg hasznos ajándékot szeretnél, akkor a babakocsi kesztyű lehet a befutó. Ez a praktikus darab a babakocsira rögzíthető, így biztosan nem felejtődik otthon, és nem kell megszakítani a sétát azért, mert a mama keze már ráfagyott a kocsira. 🙂 Natúr színe miatt, minden öltözékhez kiválóan passzol.

Ha tudod, hogy a kismama szeretné majd hordozni a babáját, akkor nagyszerű ajándék lehet számára egy rugalmas hordozókendő, ami már újszülött kortól használható, így ezt szinte azonnal használatba tudják venni.

Pippadu kedvenc


Walking Mum pelenkázó táskák


Praktikus és jól rendszerezhető, így a legfontosabb dolog mindig kéznél legyenek. Egyenesen Barcelonából.


Technikai eszközök - a gördülékeny hétköznapokért

Meglepheted a kismamát olyan ajándékkal is, amiről sejted, hogy titkon vágyik rá, de mégsem szerepel a feltétlenül megvásárolni kívánt termékek között. Egy babamonitoron, keresztül folyamatosan figyelni tudja alvó vagy éppen ébredező kisbabáját, és ez nagyon meg tudja könnyíteni a mindennapokat.

Ha más technológiai ajándékban gondolkodsz, akkor a fehérzaj készülékkel osztatlan sikert arathatsz. Ennek a kis szerkezetnek köszönhetően a baba nyugodtabban alszik majd, mert kiszűri a hirtelen környezeti zajokat, melyek felébresztenék az alvó csecsemőt. Nem utolsó sorban pedig nem kell órákig áram alatt tartani a porszívót, hogy a kicsi álma zavartalan legyen, vagy körbe-körbe autózni az utcákon, azért hogy a baba elaludjon. 🙂

A nyugodt alvás és a könnyű álomba merülés szintén nagyszerű segítői az éjjeli fények, melyek között találhatunk olyat, ami akár csillagfényes égboltot is képes a babaszoba plafonjára vetíteni. A pihentető látvány hatására hamar elnehezülnek és lecsukódnak az apró szemhéjak.

Ajándékok, amelyek segítenek felkészülni az anyaságra

A várandósság 9 hónapja lehetőséget ad a kismamáknak, hogy felkészüljenek az előttük álló kihívásokra: a várandósság következő szakaszaira, a szülésre és természetesen a baba gondozására is. Minden, ami ebben segíti őket tökéletes és hasznos meglepetés.

Lehet az könyv, ami nem idealizálja a kisgyermekes időszakot, megengedi a szülőknek, hogy ne legyenek tökéletesek, és segíti őket a családdá válás izgalmas, de kihívásokkal teli időszakában. Fantasztikus választás a Modern Goddess kártyacsomagok bármelyike, melyek igazán hiánypótlók a piacon. Ezeknek köszönhetően az édesanyák életében jelen lesz a folyamatos pozitív megerősítés, amire kivétel nélkül minden friss anyukának szüksége van.

Pippadu kedvenc


Modern Goddess anyakártyák


A kismamát támogató pozitív gondolatok gyönyörű illusztrációkkal minden napra.


Ha a kismama az első babáját várja, rengeteg addig ismeretlen dologgal kell megismerkednie. Segíteni tudod őt ezen az úton, ha megajándékozod egy szülésfelkészítő tanfolyammal vagy egy babagondozási workshoppal. Egy-egy ilyen tanfolyam elvégzése után óriási megkönnyebbülést éreznek a leendő anyukák, hiszen az ismeretlen többé már nem tűnik annyira félelmetesnek.

Kényeztető ajándékok a pihenés és kikapcsolódás jegyében

Bár a kismamáknak sok pihenésre lenne szükségük, sokszor ez mégis nehezen megvalósítható, hiszen a “fészekrakás”, a készülődés, és a terhesgondozás sok-sok extra elfoglaltsággal is jár, és persze a legtöbben a munkahelyükön is helytállnak.

Válassz olyan ajándékot, ami egy kis szusszanáshoz, énidőhöz juttatja a kismamát. Ezek lehetnek nyugtató és lazító fürdősók vagy illóolajak, esetleg testápolók, testolajok melyek segítik őt bőre rugalmasságának megőrzésében. 

Pippadu kedvenc


Panarom illóolaj csomagok


Csodálatos esszenciák, melyek segítik a megnyugvást, harmóniával töltik meg a teret a kismamák és a család körül. 


A baba érkezése előtt jól esik a kettesben töltött, minőségi idő is a pároknak, ezért egy páros masszázs vagy egy wellness hétvégére szóló utalvány egész biztosan elsöprő sikert arat majd. De egy kismama jógára szóló bérlet is nagyszerű ötlet, mely szintén segíti a befelé figyelést, felkészülést az anyaságra.

A pihenés kulcsfontosságú, de a várandósság előrehaladtával egyre nehézkesebb az alvás, ezért akár egy ergonomikus párna vagy egy speciális kismama párna , ami később szoptatós párnaként funkcionál majd, csodás ajándék lehet. Mi sem pihentetőbb, mint karácsony idején bekuckózni a kanapén, olvasgatni vagy sorozatot nézni. Lepd meg őt egy pihe-puha takaró val, amibe beburkolózhat, és tedd tökéletessé az élményt!

Egyedi és személyre szabott ajándékok kismamáknak

A személyre szabott ajándékok mindig mosolyt csalnak a megajándékozottak arcára, hiszen megmutatkozik a törődés, az a plusz energia amit arra fordítottál, hogy az az ajándék igazán személyes legyen. Lehet az egy személyre szabott ékszer, akár nyaklánc vagy karkötő, a születendő baba nevével, vagy egy fotóalbum, melybe már előre elhelyeztél pár képet a babavárás fontos pillanatairól.

Egy gyönyörű letisztult dizájnnal rendelkező babanapló is mosolyra fakasztó meglepetés, melybe a szülők beletehetik az olyan fontos ereklyéket, mint a terhességi teszt, ultrahang képek vagy a kórházi karszalag, illetve megörökíthetik a baba első két évének legfontosabb mérföldköveit.

Pippadu kedvenc


Poronty Products babanaplók


Elegáns szövetborítású babanaplók, amit öröm kézbe vennie a kismamának és örök emlék marad.


Az orvosi papírokat is lehet ma már rendezett és esztétikus formában gyűjteni, erre találták ki az egészségügy kiskönyv borítót, ami a várandósság ideje alatt is használható a mama leleteinek tárolására. Később, a baba érkezését követően, a pici egészségügyi kiskönyvének és orvosi papírjainak a tárolására is ideális. Így biztosan minden egy helyen lesz, ha a gyerekorvos vagy a védőnő elkéri, és nem kallódnak el ezek az igazán fontos dokumentumok. Nem utolsó sorban pedig stílusos és dizájnos termékek, melyekre öröm ránézni.

Digitális ajándékok, amelyek megkönnyítik a kismamák életét

A 21. században nem maradhatnak le a listáról a digitalizáció nyújtotta ajándékötletek sem.

Számos kismamáknak szóló applikáció létezik már, melyekkel az édesanya nyomon tudja követni a terhességét, a teste változásait, a szükséges vizsgálatokat és hasznos tippeket kaphat a kelengye listával kapcsolatban is. Bár sok ezek közül ingyenes, léteznek fizetős appok, melyek még átfogóbbak és részletesebbek. Átadhatod az éves előfizetés árát egy kupon kíséretében, amire kinyomtathatod az applikáció nevét, linkjét, esetleg a store-ba vezető QR kódot, hogy könnyű legyen letölteni a telefonjára. Hasonlóan jó ajándékok lehetnek a relaxációs és meditációs gyakorlatokat kínáló alkalmazások is, amelyek segítenek a szülésre történő felkészülésben.

Pippadu TIPP: Választhatunk olyan alkalmazást is, ami a baba megszületése után jelent nagy segítséget az anyukának: vezetheti benne a kisbaba étkezéseit, alvását, ébren töltött időszakait. A kezdeti, egymásra hangolódós heteiben, hónapjaiban ez óriási segítség lehet.

Gondolhatunk ajándékként online kismama programra vagy szülés utáni regeneráló programra is. Ezek erősíti a kismamát a szülésre való felkészülés során, kifejezetten ebben az izgalmas időszakban ajánlott tornagyakorlatokat sajátíthat el, illetve online találkozhat más kismamákkal is. A szülést követően pedig egy ilyen program támogatja a mihamarabbi felépülést, hogy testben és lélekben is új erőre kaphasson a kismama. Mivel mindez online zajlik, nem is kell hosszú időre távol lennie a kisbabájától, könnyebben tudja beilleszteni a napjaiba.

Pippadu kedvenc


Tüske Dóra kismama és szülés utáni programok


6-8 hetes otthon végezhető tornák, amelyek támogatják a szülésre való felkészülést és regenerációt.


Végül, de nem utolsó sorban essen szó az ajándékutalványokról is, melyekkel biztosra mehetünk! Egy ajándékutalvány megvásárlásával a kismamára bízod, hogy a minőségi baba-mama termékek és kiegészítők közül, mit választ, így biztosan teljes lesz az öröme.

Bízunk benne, hogy kismamánknak szánt karácsonyi ajándékötleteinkkel még könnyebbé és gondtalanabbá tudtuk tenni ezt a csodás, várakozással teli időszakot! Meghitt ünnepeket kívánunk előre is minden családnak, ahol már a kisbabákkal ünnepelnek vagy hamarosan megérkezik egy új kis élet!

Ezek is érdekelhetnek

2024 szeptember 28 — Orsolya Lele