Szülőként nem kérdés, hogy minden helyzetre szeretnél felkészülni, amikor útnak indulsz kisbabáddal, legyen szó nagyszülő látogatásról, sétáról a parkban vagy orvosi vizsgálatról. Az egyik kiegészítő, ami nélkül nem indulhatsz el az egy jól rendszerezett pelenkázó táska, tele minden olyan alapvető dologgal, amire szükséged lehet. Így a babád és Te is kényelmesen érezhetitek magatokat az otthontól távol is. Következő cikkünkből megtudhatod, hogy mi is az ideális pelenkázó táska tartalma, és hogyan csomagolj a maximális felkészültség érdekében!

Egy pelenkázó táska segítségével mindent kéznél tarthatsz, ami igazán hasznos, amikor a kisbabádat öltözteted, eteted vagy pelenkázod útközben. Összegyűjtöttük kedvenc tippjeinket, hogy a pelenkázó táska tartalma teljes legyen és felkészültnek érezhesd magad az úton!

A baba pelenkázása, ha úton vagytok

Amikor messze vagytok otthontól, de a pelenkázás már nem várathat magára, fontos, hogy minden szükséges dolog kéznél legyen. Íme a legfontosabb tárgyak, amiket érdemes magatokkal vinnetek, hogy gyorsan lebonyolíthassátok a peluscserét:

  • Pelenka: legyen az eldobható vagy öko, gondold át, hogy mennyire lesz szükség az út hosszától függően
  • Pelenkázó lap: praktikus és higiénikus, hogy a baba alatt legyen egy tiszta felület
  • Popsitörlő: ez lehet eldobható vagy mosható változat, attól függően, hogy melyik megoldás áll közelebb hozzád
  • Popsikrém: ha használtok, akkor ebből is érdemes vinni saját tégelyében vagy egy helytakarékos, kisebb kiszerelésben

A legfontosabbak mellett utazáskor még egy pár dolgot érdemes észben tartani, ha például nincs szemetes a közelben, vagy piszkos lett a baba ruhája. Ilyen esetekben ezeket is ajánljuk bepakolnod:

  • Plusz zacskó: a használt pelenkák és törlőkendők tárolására
  • Váltóruha: váratlan balesetek esetére legyen nálad több darab, különösen fontos hosszabb kirándulások során!

Pippadu TIPP: válassz olyan a pelenkázó táskát, ami külön vízálló zsebbel rendelkezik a nedves ruhák és törlőkendők számára! Ez nemcsak praktikus, hanem környezettudatosabb is, mint a nejlonzacskók használata.

Legyen kényelmes a szoptatás és etetés az úton is!

A baba etetése útközben kihívást jelenthet újdonsült szülőként, így a pelenkázó táska tartalma és annak rendszerezése komoly fejtörést okozhat. Nem egyszerű kényelmesen szoptatni vagy nyugodtan elkészíteni egy üveg tápszert egy nyilvános helyen, ahol a baba már türelmetlen. Annak érdekében, hogy Te és a babád is komfortosan érezze magát, érdemes felkészülnöd minden helyzetre.

Szoptatás idején

Amikor szoptatod a babát, a következő eszközök lehetnek a segítségedre útközben:

  • Mellvédő: segít megőrizni a bőr épségét, különösen, ha a mellbimbó érzékeny
  • Szoptatós melltartó: könnyű hozzáférést biztosít a mellhez, egy kézzel is kioldható
  • Szoptatós betétek: megakadályozzák a tej szivárgását és megőrzik a ruhád szárazságát
  • Takaró vagy muszlin pólya: segít, hogy kényelmesen tudj szoptatni nyilvános helyeken is
  • Mellszívó, hűtőtáska: hasznos kiegészítők lehetnek hosszabb utak során

Pippadu TIPP: a muszlin pólya elengedhetetlen és sokoldalú babaholmi. Használhatod babakocsi árnyékolóként, takaróként vagy a szoptatás során, hogy meghitt környezetet teremts magadnak és a kisbabádnak, kizárva minden zavaró külső tényezőt.

Hozzátáplálás és pótlás idején

Ha cumisüveget használtok pótlásra, vagy már elkezdtétek a hozzátáplálást, akkor ezeket a kiegészítőket is érdemes magatokkal vinnetek az útra:

  • Cumisüveg: ha pótlásként a baba tápszert vagy anyatejet kap cumisüvegből
  • Tálka: könnyen használható és tisztítható műanyag vagy szilikon tálak
  • Baba evőeszköz: puha, a baba szájához és kezéhez igazodó kanalak és villák
  • Előke: lehetőleg olyan, ami könnyen tisztítható, esetleg zsebbel a lehulló étel felfogására
  • Bébiétel-tároló edények: hőálló, zárható edények a készételek tárolására és szállítására
  • Itatópohár: a víz vagy más folyadékok adagolására, segíti a baba önálló ivásának fejlődését
  • Törlókendők: gyors tisztításhoz, ha étel kerül a baba vagy a saját ruhádra

Váltóruhából sosem elég

A pelenkázó táska tartalma nem merül ki a pelenkázáshoz és etetéshez szükséges kiegészítőkben.

A baba ruházata gyakran válhat „balesetek” áldozatává a visszaköszönő étel, a nem eléggé szoros pelenka, vagy az egyéb okok miatt. Legyen szó rövidebb vagy hosszabb útról több nyálkendő és egy extra garnitúra babaruha mindig jól jöhet. Akár magadnak is érdemes pakolni egy plusz pólót, hiszen egy-egy baleset téged is érhet.

Ha hosszabb út elé néztek akkor fontos, hogy legyen nálad elegendő ruha minden időjárásra, legyen az meleg, hideg vagy esős idő. Nyáron nélkülözhetetlen egy kis sapka és naptej, míg hidegebb időben rakj el egy plusz pulóvert vagy overált, ami hasznos kiegészítője lehet kisbabádnak.

A játékokról se feledkezz meg!

A kisbabád számtalan inger érheti az úton, ezért jó ötlet, ha csomagolsz néhányat a kedvenc játékokból, persze gondolkodjunk helytakarékosan! Egy plüss csörgő, rágóka vagy babakönyv remek választás lehet. Ezek a játékok nemcsak szórakoztatják a babát, de megnyugtatják és lekötik a figyelmét, így az utazás vagy a várakozás sokkal kellemesebb lehet mindkettőtök számára. Ha pedig úgy látod, hogy nyugtalan, akkor érdemes elraknod a kedvenc cumiját is, hiszen ez segít neki megnyugodni és elaludni, amíg Te egy kicsit kikapcsolódhatsz.

Pippadu TIPP: a babageometria könyv izgalmas élményt nyújt a babáknak már egészen csecsemő kortól. Amellett, hogy serkenti a baba kíváncsiságát és vizuális érzékét, megnyugtatja őket és leköti a figyelmüket. Mivel kis helyet foglal és könnyű, remek választás az útra.

A saját holmidat se hagyd otthon!

A pelenkázó táska tartalma jelentős mértékben a baba holmikból áll, azonban fontos, hogy magadról se feledkezz meg! A legtöbb pelenkázó táska méretéből adódóan jut hely a telefonnak, pénztárcának, nasinak és egyéb saját dolognak is, amire szükséged lehet.

Csomagolj be minden szükséges személyes tárgyat: telefont, pénztárcát, zsebkendőt, ajakápolót és minden egyéb hasznos apróságot! Ezekkel a dolgokkal Te is kényelmesebben és felkészültebben vághatsz neki az útnak, hogy minden helyzetben felkészült légy.

Ha minőségi pelenkázó táskát keresel

Ha minőségi pelenkázó táskát keresel, akkor a Pippadu kínálatában megtalálhatod a tökéletes darabot, ami sok-sok éven át hű utazótársatok lesz. Többféle típus, szín és stílus elérhető, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb modellt.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük számodra a döntést, összeszedtük különböző modelljeink legfontosabb előnyeit.

Pelenkázó hátizsák

A pelenkázó hátizsákok előnye, hogy egyenletesen oszlatják el a súlyt mindkét vállon, így kényelmes viseletet biztosítanak a nagyobb kiruccanások során is. Rengeteg helyet kínálnak, és tartós, megbízható anyagból készülnek, hogy maximálisan ellenálljanak a mindennapi használatnak.

A multifunkcionális rpelenkázó hátizsákok több zsebbel rendelkeznek, ezekhez kívülről is hozzáférhetsz, így gyorsan megtalálhatod, amit keresel. Emellett a hátizsákok rendelkeznek olyan plusz pánttal, amivel babakocsira is rögzíthetőd őket, így még praktikusabbak.
Számos mintával, méretben elérhető, sőt az anyatáska mellett léteznek apatáska változatok is.

Cross body pelenkázó táska

A  cross body pelenkázó táskáknak köszönhetően nem kell többé hosszú percekig keresgélned a pelenkát vagy törlőkendőt, hiszen útközben is könnyedén előkaphatod, amire éppen szükséged van. Extra pánttal rendelkeznek, így nemcsak az oldaladon viselheted, hanem a babakocsira is rögzítheted a kényelmesebb séták érdekében.

A számtalan rekesznek köszönhetően mindennek meglesz a helye, és könnyen rendszerezhetsz benne.

Babakocsi táska

A babakocsi táskák segítségével soha nem leszel felkészületlen, ha babakocsival indultok útra! Bármely babakocsira rögzíthető, nagy kapacitású, praktikus rendszerezők, amik garantáltan bearanyozzák a babakocsis utakat.

Mindennek megvan benne a helye, a kijelölt rekeszek pedig segítenek a rendszerezésben, hogy tudd, mit hova pakolj. A könnyen elérhető külső fakkok pedig lehetővé teszik, hogy extra gyorsan hozzáférj a leggyakrabban használt tárgyakhoz.

A Pippadunál figyelünk arra, hogy pelenkázó táskáink minden szempontból praktikusak legyenek. A számtalan rekesznek és zsebnek köszönhetően a szükséges holmik mindig kéznél lesznek. A táskák tartós, vízálló anyagokból készülnek, így sok éven keresztül hű társaitok lesznek. Emellett többféle stílusban elérhetőek, hogy kiválaszthasd azt a modellt, ami leginkább illik hozzád dizájnban, színben és mintában.

Találd meg legújabb kedvencedet minőségi pelenkázó táskáink közül, hogy az utazások és a hétköznapi kiruccanások maximálisan kényelmesek legyenek mindenki számára!

Ezek is érdekelhetnek

2024 május 12 — Orsolya Lele